Excite

Alles over aannemers

Natuurlijk moet je er wel voor zorgen dat je een betrouwbare aannemer in dienst neemt. Je wil niet alleen dat de aannemer goed werk aflevert, maar ook dat onverwachte schade wordt vergoed. Verder is het belangrijk dat je niet wordt opgelicht. De kwaliteit van het geleverde werk moet hoog zijn, zodat je je achteraf niet blauw betaalt aan reparaties.

Er zijn gelukkig handige trucs om te controleren of je te maken hebt met een betrouwbare aannemer. Je kunt een aannemer bijvoorbeeld vragen naar zijn of haar ervaring. Bekijk indien mogelijk eerder werk van de aannemer. Zo zie je gelijk of de bouwstijl past bij wat je zelf wil hebben, en kun je tegelijkertijd controleren of de kwaliteit in orde is.

Een tweede punt is de registratie van een aannemer. Vraag een aannemer naar zijn of haar registratienummer. Heeft iemand deze, dan houdt dit in dat er geen sprake is van fiscale en sociale schulden van de onderneming. Dit geeft natuurlijk al te kennen dat het wat dat betreft goed zit. Is een aannemer niet geregistreerd, dan loop je extra risico als deze failliet gaat. Dat wil je natuurlijk niet riskeren.

Op de website van aannemers vind je vaak een overzicht van referenties en eerdere projecten. Dit kan je helpen bij een vooronderzoek. Zo onderscheid je alvast de onbetrouwbare van de betrouwbare aannemers. Handig is om te controleren of er kwaliteitslogo’s op de website staan, zoals die van Bouwgarant en BouwNed. Daarna is het een kwestie van offertes aanvragen en gaan voor de beste verhouding tussen prijs en kwaliteit!

Afbeelding: Flickr, webatrem

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021