Excite

Afwisselende baan als schoonmaakster

Als je geen zin hebt om elke dag in hetzelfde saaie kantoor te zitten of gewoon een leuke bijbaan zoekt, dan kun je aan de slag als schoonmaakster!

Als schoonmaakster ga je elke dag in andere gebouwen aan de slag, waar overal andere regels gelden en waar je op verschillende tijden komt. Een ding staat vast, jij bent degene die ervoor moet zorgen dat de werknemers van het bedrijf in ieder geval niet in een stoffig kantoor zitten!

Je kunt je aanmelden bij uitzendbureaus of een sollicitatiebrief schrijven naar een van de vele schoonmaakbedrijven. Je moet in ieder geval wel flexibel willen zijn, veel schoonmaakwerk is in de vroege uren en in de avonduren. Voel je er niet zoveel voor om in grote kantoorgebouwen te lopen dan kun je natuurlijk ook solliciteren bij particulieren die vragen om schoonmaakpersoneel. Let er hier wel bij op dat je een contract opstelt en ondertekent in verband met je inkomsten en de belastingplicht.

Mocht het werk je goed bevallen en je het werk willen blijven doen dan is je werkgever verplicht je in het eerste jaar een basis cursus schoonmaak aan te bieden. Deze cursus volg je tijdens een aantal dagdelen waarna je aan het einde een examen moet afleggen. Hierna zou je door kunnen stromen naar leidinggevende waarbij je controleert of de werkzaamheden naar behoren zijn uitgevoerd en of de klant tevreden is.

Afbeelding: Flickr account Melissa Ann Barrett

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021