Excite

Administratief werk is niet saai!

Het is misschien niet voor iedereen weggelegd, maar administratief werk is zeker niet saai. Wie houdt van netheid, orde en cijfers, heeft aan een administratieve baan echt een droomjob. Administratief werk is heel belangrijk; de administratie is vaak de belangrijkste afdeling van een bedrijf. Als de administratie op orde is, komt het met de rest vaak ook wel goed.

Administratief werk uitvoeren is niet voor iedereen weggelegd. Het is erg belangrijk dat je een oog hebt voor cijfers en dat je goed weet wat je doet. Een klein foutje kan namelijk heel veel gevolgen hebben. Bovendien moet je netjes kunnen werken, zodat je het overzicht niet kwijt raakt. Als je daar toe in staat bent, wacht je een mooie carrière.

Het grote voordeel van administratief werk is dat je vaak verzekerd bent van een baan. Als je eenmaal goed ingewerkt bent, dan zal een bedrijf je niet graag kwijt raken.

Nu bestaat onder veel mensen het misverstand dat administratief werk saai is, maar dat hangt er natuurlijk helemaal van af. Als je een leuke administratieve vacature vindt bij een bedrijf dat je aanspreekt, zit je helemaal goed. Omdat bijna iedere baan wel minimaal een maand proeftijd heeft, kun je het altijd eens in de praktijk uitproberen. Je ziet dan vanzelf of het mee- of tegenvalt. Bovendien kom je er dan ook vanzelf achter of jij in de wieg bent gelegd voor een administratieve functie, of dat je beter je andere talenten kunt ontplooien.

Afbeelding: Flickr account Tracy O

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021