Excite

Hoe vind je een baan als administratief medewerker?

De vacatures voor administratief medewerker zijn populair. Doordat deze functie bij veel verschillende bedrijven en in diverse branches voorkomt, voelen talrijke werkzoekenden zich aangesproken voor een functie in de administratie. Als je een baan als administratief medewerker zoekt, heb je dus veel concurrentie. Hier zijn enkele tips waarmee je meer kans maakt, op je droombaan.

Specialiseer je als administratief medewerker

Een administratief medewerker kan op allerlei afdelingen terecht. Je kunt bijvoorbeeld de juridische afdeling van een bedrijf administratief ondersteunen, administratieve gegevens verwerken bij een medische instelling of de boekhouder van een organisatie assisteren bij de berekeningen. Administratief medewerker is dus een begrip dat veel verschillende werkzaamheden omvat en ook op verschillende niveaus kan worden uitgevoerd. Een administratieve loopbaan biedt je dus veel kansen op een mooi carrière waarin je kunt doorgroeien. Maar eerst, hoe onderscheid je je van het concurrentieveld?

Word specialist

Een bedrijf of organisatie zal in de meeste gevallen liever een medewerker aantrekken die affiniteit heeft met de dienst of het product dat het levert. Solliciteer daarom bij bedrijven waar je 'iets' mee hebt. Heb je enthousiasme voor een bepaalde dienst of product dan straal je dat ook uit in je sollicitatiebrief en het eventuele sollicitatiegesprek dat daaruit volgt. Weet je nog niet veel van de branche waar in je wilt solliciteren, zorg dat je die kennis krijgt. Dat kan natuurlijk via internet of de bibliotheek.

Je kunt je ook in het vakgebied van administratief medewerker zelf bekwamen. Via schriftelijke cursussen of avondopleidingen kun je certificaten of diploma's halen op bijvoorbeeld het gebied van juridische, financiële of medische administratie. Voor specifieke administratieve vacatures wordt deze extra kennis niet alleen verlangd maar ook vereist.

En dan op zoek naar een baan als administratief medewerker

Ben je zover en heb je je kennis en vaardigheden als administratief medewerker op peil? Dan is het tijd om een of meerdere geschikte bedrijven uit te zoeken. Je kunt gaan speuren in de vacatures en een sollicitatiebrief sturen. Maar meer kans op slagen heeft het zenden van een open sollicitatie. Wanneer een bedrijf net op dat moment een vacature heeft, ben jij een van de eersten die reageert. En wie weet is er een match en hoeft je potentiële werkgever geen sollicitatieprocedure op te starten.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021