Excite

Word accountmanager voor payroll diensten

Je kunt accountmanager worden voor allerlei bedrijven, maar heb je wel eens overwogen om accountmanager bij een payroll bedrijf te worden? Je verkoopt dan geen producten, maar een financiële dienst, waarbij jouw klanten hun 'werknemers' uitbetalen via het payrollbedrijf. Dat scheelt de klant veel werk en geld, want het bijhouden van een salarisadministratie hoeven zij dan niet meer te doen.

Wat doe je als accountmanager payroll?

Als accountmanager voor een payroll bedrijf moet je natuurlijk alle ins en outs kennen van de dienst die jullie bedrijf levert. Als klanten namelijk vragen, opmerkingen of klachten hebben, komen ze bij jou uit. In de meeste gevallen begin je met een inwerkperiode, maar het is natuurlijk ook belangrijk dat jij je verdiept in wat je doet. Des te meer je weet, des te beter je je werk kunt doen en des te blijer zowel je klanten als je werkgever met je zijn. Bovendien is het prettig als je weet dat er weinig is dat je zelf niet op kunt lossen.

Volg cursussen accountmanager payroll

Je kennis bijhouden is vanzelfsprekend ook belangrijk. Dat kun je doen middels cursussen. Deze cursussen worden over het algemeen aangeboden door je werkgever, maar in sommige gevallen ook door klanten. Maak gebruik van al je kansen, dat vergroot ook jouw kans op het maken van carrière. Denk bij het volgen van cursussen overigens niet alleen aan inhoudelijke cursussen, maar ook aan cursussen die je vaardigheden kunnen verbeteren, zoals een verkoopcursus, een cursus professioneel schrijven, een cursus professioneel spreken, enzovoorts. Uiteraard is het wel belangrijk dat je goed bereikbaar blijft voor je klanten, dus houd er rekening mee dat cursussen soms in je eigen tijd gevolgd moeten worden.

Opleiding tot accountmanager payroll

Voor je accountmanager bij een payroll (of ander) bedrijf kunt worden, zul je een opleiding moeten volgen. Je hebt hierin verschillende mogelijkheden. Denk aan een opleiding Communicatie, maar ook een opleiding Management, Economie en Recht of Media, Informatie en Communicatie. Eventueel kun je voor je kiest vast vacatures bekijken en ontdekken welke opleidingen voor jouw favoriete functies gevraagd worden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021