Excite

Hoe werkt het aanvragen van studiefinanciering voor een mbo opleiding?

Als je binnenkort gaat beginnen met een mbo opleiding dan heb je recht op studiefinanciering. Hoe gaat het aanvragen van studiefinanciering voor een mbo opleiding in zijn werk? Bij welke instantie kun je de studiefinanciering aanvragen? Hoe kom je in contact met deze instantie? Hoeveel euro studiefinanciering kun je maximaal ontvangen? Het antwoord op al deze vragen lees je hier.

Hoe kun je studiefinanciering voor een mbo opleiding aanvragen?

Als je een voltijds mbo opleiding volgt en je bent 18 jaar of ouder, dan heb je recht op studiefinanciering. Het aanvragen van studiefinanciering voor een mbo opleiding kun je doen bij de DUO – voorheen de IB-groep. DUO is een afkorting van Dienst Uitvoering Onderwijs, een instantie van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Om de studiefinanciering te kunnen aanvragen heb je een DigiD met een sms-functie nodig. Deze kun je aanvragen op digid.nl. Met je DigiD met sms-functie kun je vervolgens inloggen op Mijn Duo. Hier kun je dan weer zien hoe je staat geregistreerd bij de DUO. Via het linkermenu op Mijn Duo kun je de studiefinanciering aanvragen.

Hoeveel studiefinanciering kun je krijgen?

Als thuiswonende mbo student heb je in 2012 minimaal recht op een basisbeurs van 75,39 euro per maand. Ben je uitwonend dan bedraagt de basisbeurs 246 euro per maand. Als je recht hebt op een aanvullende beurs dan kunnen deze bedragen oplopen tot 309,40 euro als je thuiswonend bent en 329,33 euro als je uitwonend bent. Of je een aanvullende beurs kunt krijgen en hoeveel deze bedraagt, hangt af van het inkomen van je ouders. Indien je nog geen lesgeld betaalt, bedraagt de aanvullende beurs maximaal 86,92 euro. Mocht je niet genoeg hebben aan het bedrag dat je ontvangt, dan kun daarnaast nog een lening afsluiten bij de DUO. Je hebt ook nog recht op een weekend- of weekabonnement op je persoonlijke OV-chipkaart.

Aanvragen dus die studiefinanciering voor het mbo!

Het aanvragen van studiefinanciering voor een mbo opleiding kun je dus regelen bij de DUO. De basisbeurs die je als thuiswonende of uitwonende student maandelijks kunt ontvangen is zeker de moeite waard. Ga je binnenkort beginnen aan een mbo opleiding neem dan zeker even de tijd om een DigiD met sms-functie aan te vragen en vervolgens in te loggen bij de DUO. Het aanvragen van een studiefinanciering voor een mbo opleiding is zeker de moeite waard!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021