Excite

Aan de slag als beveiliger

Er zijn veel verschillende soorten vacatures in de beveiliging. Als je beveiliger bent, dan kun je bijvoorbeeld gaan werken als bewaker of cipier, als beveiliger van evenementen of een museum, of als surveillant. Maar je kunt ook aan de slag als portier bij een horecagelegenheid, of in de winkelbeveiliging.

Beveiligers werken alleen of in teamverband. Je beveiligt mensen, bedrijven of goederen. Dat kun je doen door te surveilleren, de wacht te houden, of door te begeleiden. Maar ook via cameratoezicht of via computers. Soms werk je gewoon overdag, maar het kan ook zijn dat af en toe aan de slag moeten.

Meestal heb je als beveiliger een preventieve functie: je voorkomt dat er zich problemen voordoen. Omdat je dienstverlenend werkt, moet je ervoor zorgen dat je altijd klantvriendelijk bent. Het is natuurlijk ook belangrijk dat je over een natuurlijk overwicht beschikt.

Wanneer je als beveiliger aan het werk wilt, dan kun je je zoektocht naar geschikte vacatures het beste beginnen op internet. Er zijn een aantal websites die zich hebben gespecialiseerd in vacatures in de beveiliging. Of ga eens op zoek naar zogenaamde online prikborden, waar bedrijven oproepjes kunnen plaatsen als ze beveiligers nodig hebben. Je kunt ook zelf een berichtje plaatsen, om aan te geven dat je op zoek bent naar een baan.

Door grote reorganisaties bij overheidsinstanties zijn banen bij bijvoorbeeld de politie en defensie momenteel vrij schaars. De particuliere beveiliging is echter een sector die voortdurend groeit. Daar is de kans dat je een passende baan vindt dus veel groter.

Afbeelding: Flickr, gebruiker meddygarnet

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021