Excite

4 tips om van carrière te veranderen

Wil jij je carrière een nieuwe impuls geven of ben je helemaal toe aan iets anders? De overstap maken kan soms lastig lijken, maar dat hoeft het helemaal niet te zijn. Inspireer jezelf bijvoorbeeld door geweldige veranderverhalen te lezen. Die zijn er genoeg. Denk aan de ontslagen werknemer die na 25 jaar een eigen succesvolle zaak kreeg of vraag gewoon eens rond in je vriendengroep. Grote kans dat ook daar genoeg veranderverhalen bekend zijn!
    © Getty Images

Maak een wensenlijst

Als je geen beperkingen zou hebben en je zou alles kunnen doen. Wat zou je dan willen? En dan hebben we het niet alleen over wat je voor welk wilt doen, maar ook wat je zou willen kopen of hebben. Door op die manier na te denken, vergroot je je blikveld. Je krijgt zo meer beeld van wat allemaal mogelijk is (en dat is heel veel) en zult ook sneller in kunnen springen op kansen die zich voordoen.
    © Getty Images

Stap uit je comfortzone

Doe dingen die je niet prettig of zelfs heel erg ongemakkelijk vindt. Breng die miskoop terug, maak een praatje met een vreemde, zet kleine stapjes om grote veranderingen te bewerkstelligen. Je weet zo ongemerkt je grenzen wat te verruimen, je blikveld te vergroten en zult merken dat je daardoor ook makkelijker stappen neemt die nodig zijn om je carrière een andere wending te geven.
    © Getty Images

Blijf dicht bij jezelf

Net als met alle veranderingen, is het ook hier belangrijk om dicht bij jezelf te blijven. Je kunt veranderen en jezelf blijven, zolang je maar in de gaten blijft houden wat voor jou belangrijk is, waar je je tijd en geld aan wilt besteden, wat je wel op wilt geven en wat je niet op wilt geven en je ook echt tijd blijft maken voor jezelf. Het lijkt misschien lastig, maar eigenlijk is het heel eenvoudig!
    © Getty Images

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021