Excite

17-jarige solliciteert naar burgemeesterschap

Een beetje de vacatures in de gaten houden kan lonen. Dat moet de 17-jarige Hidde van Koningsveld hebben gedacht voor hij stuitte op de vacature voor het burgemeesterschap van Utrecht. De jonge Hidde vond de vacature op de website Overheid.nl en besloot te solliciteren naar de baan.

Via zijn Twitter account liet de tiener weten dat de HR-afdeling van gemeente Utrecht zijn sollicitatiebrief en CV kan verwachten: “mijn brief is verstuurd, gemeentehuis here I come”.

Jongere van het Jaar

De ambitieuze Hidde van Koningsveld werd in 2012 benoemd tot Jongere van het Jaar. Ook is hij hoofdredacteur van de online community Scholieren.com. Op die website schrijft de potentiële burgemeester van Utrecht onder meer een blog. Zondag publiceerde Hidde: “De liefde en passie voor mijn geboortestad deed mij beslissen te solliciteren. Om de stad en haar inwoners te dienen, om Utrechts unieke economische positie te handhaven, maar ook om te laten zien dat jongeren méér kunnen dan comazuipen en Project X-feesten organiseren.”

Concurrentie

De 17-jarige blogger schat zijn kansen in vergelijking met concurrentie laag in, maar hij vindt dat niet alleen zijn leeftijd een rol zou moeten spelen bij het bepalen van geschiktheid voor de vacature. “Ik moet het opnemen tegen bekende gezichten als Agnes Jongerius en Henk Westbroek. En ik blijf natuurlijk nog maar 17. Overigens vind ik mezelf daarmee niet te jong voor het burgemeesterschap. Levenservaring heeft niets met leeftijd te maken.”

Progressief en jong

Hidde van Koningsveld wil zich ook behalve via zijn leeftijd ook op andere manieren onderscheiden van de concurrentie. Zo noemt hij zichzelf een 17-jarige bruggenbouwer. “Ik ben geen conservatieve partijdinosauriër maar progressief en jong. En ook niet onbelangrijk: ik kan nog minimaal acht ambtstermijnen mee tot mijn pensionering.”

Aleid Wolfsen

Hidde van Koningsveld zou vertrekkend burgemeester Aleid Wolfsen kunnen opvolgen. Andere geïnteresseerden moeten we teleurstellen; de vacature is inmiddels gesloten.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021